Tiszta méhpempő
Nyers Virágpor
Méhkenyér centrum

Onkológiai és hematológiai kezelések

Kizárólag természetes gyógymódok onkológia és hematológiai esetben nem hoznak tökéletes eredményt, de elősegítik a gyógyulást a kaptár termékei, elsősorban a propolisz, a méhpempő és a méhkenyér. Különböző kiadványokban az elmúlt 20 évben sok ezer oldalt leírtak a rák kezeléséről természetes úton. Ilyen a búzacsira, árpa, vadrizs, sárgarépa, petrezselyem, fekete retek, fekete szőlő, brokkoli, hagyma, fokhagyma, farkasalma, hunyor, őszi sáfrány, palkaszár, fekete nadálytő, bojtorján, pitypang, örökzöld puszpáng (buxus), echinaceea, agyagpor, ezüst kolloid, könnyű víz, olívaolaj, kendermagolaj, ganoderma, astragalus, zeolit, méhpempő, méz, szerves mikro-tápanyagok stb. Mind rákellenes hatásai bizonyítottak.

Mindazonáltal nem értek el teljes sikert a rák ellen, és egy természetes gyógymódnak sem sikerült 100%-an beolvadniaa kezelésbe, ami reális gyógyulást jelentene és a nyilvánosság elé került volna.

A fent említett kiadványoknak,cikkeknek hátterében a legtöbb esetben nem volt tapasztalat, ezek csak a kiadói sikert vagy az étrendkiegészítők eladását szorgalmazták.
Ahhoz, hogy klinikai sikereket elérjünk, a tapasztalatok igaz leírására, klinikai esettanulmányozásra, híres emberekre van szükség. A laboratóriumi kísérletek csak rámutatnak arra, mit lehetne elérni, de ezek elméletek maradnak mindaddig, amíg nem alkalmazzák a gyakorlatban: klinikai eseteknél, közvetlenül a betegeken. Ezzel mindannyian tisztában vagyunk: „az elmélet az elmélet, a gyakorlat az gyakorlat”!

Rákellenes propolisz

Nagyon sok írás, cikkek, kiadvány esetében tudatosan vagy nem, de morális felelősség terheli a szerkesztőket, kiadókat, mivel semmiféle gyakorlati hátterük nincs a bennük leírtaknak.

Orvosok és természetgyógyászok kísérletei, valamint a sok tanulmánynak köszönhetően a propolisz bebizonyította rákellenes hatását.

Egy komplex vegyi üzem hatóanyagát illetően, képes elpusztítani a rosszindulatú sejteket anélkül, hogy a jókat károsítaná.

Az orvosok tudják, hogy egy szövet nem rákosodik el teljesen, maradnak benne normális sejtek, csak ezeket zavarják a rosszindulatú sejtek. A propolisszal lelassítható a rosszindulatú sejtek szaporodása, sőt le is állítható és néha el is tüntethető.

A jelenlegi alkalmazás, az-az szájon át, nem a leghatásosabb, de ez a kézzelfogható lehetőség létezik. Az emésztőrendszer akadályai és más, a testünkben zajló bonyolult mechanizmusok miatt nem minden elfogyasztott tápanyagot vagyunk képesek hasznosítani a megfelelő területen. Ez nem jelenti azt, hogy nagy, vagy nagyon nagy dózisok növelhetik a beteggel szembeni esélyeit az egyszerű számtan alapján.

A propolisz jelentősebb kémiai összetevői

Chemical compounds Activities Forrás megjelölés
Acacetin Gyulladás ellenes [71]
Apigenin Gyulladás ellenes [72]
Artepillin C Antimikrobiális
Tumor aktivitás ellenes
Antioxidáns
[23417375]
Kávésav fenetil-észter Tumor aktivitás ellenes
Gyulladás ellenes
[7677]
Chrysin Gyulladás ellenes [72]
Kávésav Antibakteriális
Gomba ellenes
Vírusölő
Gyulladás ellenes
[727880]
Fahéjsav Gyulladás ellenes [72]
Dicaffeoylquinic-származékok Májvédő [81]
Ferulsav Gyulladás ellenes [72]
Galangin Gyulladás ellenes [72]
Galluszsav Gyulladás ellenes [72]
Moronic sav Hív ellenes [9]
Isoferulic sav Gyulladás ellenes [72]
Pinostrobin Helyi érzéstelenítő [82]
Protokatechualdehid sav Gyulladás ellenes [72]
Pinocembrin Antibakteriális
Gomba ellenes
Penész ellenes
Helyi érzéstelenítő
[79808283]
Propofol Antioxidáns [7]
ρ-Coumaric sav Antibakteriális [74]
m-Coumaric sav Gyulladás ellenes [72]
o-Coumaric sav Gyulladás ellenes [72]
Kvercetin Gyulladás ellenes
Vírusölő
Antihisztamin
Fekély gyógyító
Kapiláris ér erősítő
[4178]
Illóolajok
(fenolok, észterek, terpenoidok, stb.)
Antibakteriális [64]
2,2-Dimethyl-6-carboxyethyl-2H-1-benzopyran Antimikrobiális [81]
3-[3,4-Dihydroxy-5-prenylphenyl]-2-(E)-propenoic sav Antioxidáns [84]

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók