Méhpempő
Méhkenyér
Virágpor

Immunerősítés propolisszal

A propolisz sárgásbarna színű, kellemes illata van. A dolgozó méhek a fák rügyeiről, a levelek nyeleiről gyűjtik össze. A propolisz közel fele növényi gyanta. Ragacsos anyag, melyet a méhek a kaptár védelmére használnak fel, az idegen anyagok és fertőzések távol tartására. Innen ered az elnevezés is, hiszen a ’propolisz’ görögül annyit tesz, hogy ’a város védelme’.

Már az ókori görögök is felfigyeltek a propolisz fertőtlenítő és baktériumellenes hatásaira. Ezt az értékes anyagot gyulladások és a sérült bőrfelület kezelésére alkalmazták.

A propolisz immunrendszert erősítő tulajdonságaira hamar felfigyeltek az orvoslásban. Manapság köztudott, hogy a betegségek gyors lefolyásához, a minnél erősebb szervezethez elengedhetetlen az erős és megfelelően működő immunrendszer. Az immunvédelem gyengülése következtében egyre kiszolgáltatottabbá válunk megannyi baktérium és kórokozó romboló hatásának.

Manapság a propoliszt betegségek kezelésére és megelőzésére ajánlják. Értékes tápanyagforrás, hiszen vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagokat tartalmaz. A propolisz legjelentősebb összetevőjének a bioflavonoidok tekinthetők. A flavonoidoknak antibakteriális, antifungális és gyulladásgátló hatásuk van.

A világ vezető gyógyszerkutatási lapjából, a ’Trends in Pharmacological Sciences’-ből idézünk egy rövid, ám annál velősebb véleményt a flavonoidokról. 

A propolisz fontos jellemzője, hogy a baktériumok vírustörzsei az orvoskutatások szerint nem képesek hozzá alkalamazkodni, így nem alakítanak ki rezisztenciát a propolisszal szemben, „megadják magukat”. A propolisz regenerálja a szervezetet, segíti a gyorsabb gyógyulást, és a gombás fertőzéseket is képes enyhíteni. 

A propolisz maga a természetes immunerő! Betegségek és fertőzések megelőzésében, valamint enyhítésében egyaránt a segítségünkre lehet.

A propolisz fogyasztásának káros mellékhatásai nincsenek, nem károsítja a bélflórát sem. Egyedül a méhészeti termékekre allergiások számára nem ajánlott propolisszal erősítenie az immunrendszerét.

Próbálja ki a propoliszos mézet!

Ajánljuk immunerősítőként a pépesített fokhagyma, a méz, és a propolisz keverékét. Maximális batériumellenes -és gyulladáscsökkentő hatásokat érhet el.
A propolisz és a méz öszses egészségügyi előnyét élvezheti!
Torokfájás
ellen egy amerikai felmérés szerint sokkal hatásosabbnak vélték, a mesterséges gyógyszereknél, például a Robitussin-nál...

A méz legyen az alap, amelyhez (akár tetszés szerinti mennyiségben is) adjuk a fokhagymát és a propoliszt. Általánosan azt mondhatjuk, hogy 1/2kg mézhez 10ml propoliszt (+ ízlés szerinti, kevéske fokhagymát) használjuk.

Napi 3-4 kávéskanál fogyasztását javasoljuk gyulladásokra és a baktériumok elszaporodásának a meggátolására.

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók