Tiszta méhpempő
Nyers Virágpor
Méhkenyér centrum

A csodálatos propolisz

A propolisz egyike azon anyagoknak, melyek a igen aktívan közvetítik - tudják átadni - a növényi hatóanyagokat az emberi szervezet számára.

Összetételének köszönhetően a propolisz nagyon sok betegség tüneteinek enyhítésére alkalmas. Antimikrobiális (a Gramm pozitív és Gramm negatív baktériumokra is hatásos), gombaellenes (például candida albicans-ra), vírusölő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő, sebgyógyító, immunstimuláló, antioxidáns.

Vajon lehet ez egy csodagyógyszer? Igen, egy csodálatos gyógyhatással rendelkező termék, ami lelkiismeretesen végzi munkáját, nagyon sok panaszt megszüntetve.

A propolisz fontos, ismert alkalmazási területei a légzőszervi megbetegedések, a bőrproblémák, torokgyulladás, légcsőgyulladás, tracheitis, hörghurut, meghűlés, influenza, légúti vírusok, mandulagyulladás, orrmelléküreg-gyulladás, fülgyulladás, felületes sebek, enyhe égések, nap okozta kiütések, anális repedések, fertőző ekcémák, gombák, pattanások, herpesz.

Az emésztőrendszerre gyakorolt hatásai is bizonyítottak, jó eredménnyel kezelhető a colitis, enterocolitis, az emésztőrendszeri kolibacillus, és nem feledkezhetünk meg a sebek gyógyításában kifejtett kitűnő hatásáról: regeneráló, antimikrobiális, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, helyi érzéstelenítő, vírusölő (Herpex simplex vírus ellen).

Nagy vonalakban elmondhatjuk, hogy a propolisz két dolog miatt kutatott és használt:

  • gátló, pusztító hatású a mikroorganizmusok és toxikus agyagokkal szemben,
  • bioaktívan hat az emberekre és az állatokra.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

Propolisz, Méhpempő, Méhkenyér: hatóterületek

  Propolisz Méhpempő Méhkenyér
Agyserkentés, Memória  
Bőrállapot javítás  
Baktériumos fertőzések  
Bélrendszer
Csontok    
Gyulladások belül, kívül    
Haj állapot javítás
Hormonszint
 
Immungyengeség
Izületi gyulladások    
Máj állapot javítás  
Megfázás, Influenza
Méregtelenítés
Pajzsmirigy    
Prosztata  
Rák, Daganat
Sebgyógyulás  
Szemek, Látás  
Szív és Érrendszer
Vegetáriánus életmód
Vese állapot javítás

A propolisz a modern gyógyászat reménye

A propolisz és a belőle készült természetes gyógyszerek használata már közel 5.000 éve ismert, ennek ellenére valódi természete a mai napig rejtély. Mostanáig kb. 20 gyógyszertani hatása és 200 aktív anyaga ismert.

A propolisz a kaptáron belül, egy nyúlós anyag, erősen aromás, különböző színű. A legjobb minőségű propoliszok barna színűek.

A propolisznak a feladata megvédeni a kolóniát, fizikailag kémiailag és biológiailag egyaránt. A káros anyagok ellen használják a méhek, így mikrobák, penész, gombák vagy különböző rovarok és állatok (egér). Miután a méhek megölik a betolakodó kisebb nagyobb organizmusokat, egy propolisztakaró segítségével mumifikálják őket.

Kérem értesítsenek, ha vannak akciók