Propolisz cseppek - Propolisz tinktúra, Legjobb ár-érték arány
Méhpempő
Méhkenyér
Virágpor

A csodálatos propolisz

A propolisz egy több mint 60 millió éves anyag - már a dinoszauruszok korában is létezett -, hiszen a méhek kb. ennyi ideje élnek a Földön.
A propolisz nemcsak sikeresen kiállta az idők próbáját, de manapság többféle felhasználását is behatóbban tanulmányozzák orvosok, természetgyógyászok és kutatók, mint eddig bármikor.

A propolisz hatóanyagait illetően egy igazi szuperkoktél. Vannak benne flavon származékok (P vitamin), ferulasav (aktív a Gramm pozitív és Gramm negatív baktériumok ellen), aminosavak, balzsamok, élesztők, nyomelemek (szilícium, magnézium, réz, molibdén, arzén, ón, alumínium, vanádium, wolfram, vas, arany, irídium, kalcium) - nagyon sok antibiotikus anyag. Ugyanakkor tartalmaz fontos vitaminokat a felnőttek és gyerekek részére egyaránt: A, B1, B2, B és E vitamint. Vírusölő, antibiotikus, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt a propolisszal a betegségek széles skálája kezelhető.

A propolisz felgyorsítja a gyógyulási folyamatot

Propolisz cseppA propolisz egy természetes kincs, ami nagy gyógyító hatással rendelkezik. A szakemberek szerint egy kiváló gyógyszer, hiszen sokkal hatásosabb a szintetikus antibiotikumoknál.
A propolisz például Franciaországban, Romániában és Japánban gyógyszer közeli besorolással rendelkezik, azaz a modern gyógyászat is gyógyszerként ismeri el.

A propolisz hatása széles skálán mozog, elsősorban a gyógyulást gyorsítja. A szervezet hamarabb tudja hasznosítani a propoliszt, ha alkohollal van keverve. Ajánlott, hogy ne keverjük vízzel. Az általunk készített és forgalmazott propolisz alkoholban van oldva, a maximális hatékonyság elérése végett. Az alkohol aránya azonban olyan kicsi, hogy gyermekek és terhes kismamák is nyugodttan fogyaszthatják.

A propolisz tinktúra növeli a fizikai ellenállást, megelőzi a fáradtságot és a stresszt. Újraépíti a sebek által okozott károsodott szöveteket, vágások, égések, fagyás esetében, és nagyon hatásos az operációs sebek hegesedés nélküli gyógyításában (szinte nyomtalan gyógyulás).

A propolisz hatásai

Megelőzés és gyógyulás propolisszal

A propolisz csepp gyógyítja a szájnyálkahártyát és ajánlott fogínyvérzésre is. Nagyon sokan használnak meghűlés, megfázás és influenza alatt propoliszt, a gyógyulás felgyorsítására.
A légzőszervi megbetegedések jól kezelhetők propolisszal, erős vírusölő hatása miatt.
Az antibiotikum csak a baktériumok okozta megbetegedésekben hatásos, a propolisz viszont a légúti vírusok legyőzésére és az immunrendszer megerősítésére is alkalmas.

Az antibiotikumok estén szervezetünk "időszakos győzelmet" arat a kórokozókkal szemben, melyek később újra felüthetik a fejüket. Ezzel szemben a propolisz nemcsak elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, de meg is erősíti a szervezetünket, hogy testünk később már magától is le tudja őket győzni.

Tiszta propoliszHa a meghűlés kezdetleges tüneteinél propolisz tinktúrát használunk, nagyobb adagban (2-3 x 3ml/nap felnőttek és 2-3 x 3 csepp/kg/nap kicsi gyerekeknél, mézzel keverve), a gyógyulás sokkal gyorsabb és a tünetek is sokkal enyhébbek.

A szakemberek azt mondják, hogy a propolisz nagyon hatékony azoknál a gyerekeknél, akik sokat vannak közösségben. Segít megelőzni a meghűléses megbetegedéseket, azok egyre ritkábbak lesznek, majd elő sem fordulnak.

Betegségek + Propolisz adagolási javaslatok tovább

Flavonoidok és egyéb hatóanyagok

A propoliszban talált 3 legfontosabb biológiai hatással rendelkező flavonoid csoportba tartozó vegyület, a betulin, a beutlinol és az izovanilin. A flavonoidok szabadgyök ellenes hatása, kiemelt fontosságúvá teszik ezen anyagokat a betegségekkel szembeni küzdelemben.

A flavonoidok a propoliszban legfőképpen a nyár, a nyír és a fűz rügyeiből és kérgéből származik.

A propolisz többek között növényi gyantákból, különböző balzsamokból, viaszból, illóolajokból, vasból, nyomelemekből (réz, cink, mangán, kobalt), virágpor és a méhek nyálmirigy váladékából tevődik össze.

A propoliszt biostimulátor, növeli a fizikai állóképességet, elűzi a fáradtságot, támogatja az agy működését, stimulálja a vágási, égési, fagyási sérülések által összeroncsolt szövetek újjáépítését.

A propoliszt fogyaszthatjuk együtt a méhpempővel, virágporral és méhkenyérrel.
Több termék együttes alkalmazása, felerősíti az egyes termékek hatásait.

Ide érdemes továbblépni az oldalon: