Méhpempő
Méhkenyér
Virágpor

A propolisz 6 hathatós hatása

A propolisz az egyik legnagyobb hatású természetes készítmény.
A propolisz egy természetes antibiotikum, elsősorban a felursav- és a benne lévő illóolajok miatt. Mindezek mellett vírusölő is egyben, vagyis a hatása összetettebb, mint a mesterségesen előállított antibiotikumnak.

Nagyon sok betegség kezelésére alkalmas, egyes eseteknél a hatása különleges. A propolisz a legjobban alkoholos formában oldódik fel a szervezetben, tinktúra formájába.

  1. Áteresztőképesség növelő hatás: a propolisz javít a bőr áteresztőképességén - segíti a gyógyszerek bőrön át történő bejutását. Vagyis a propoliszt használhatjuk más terapeutikus készítményekkel keverve, hogy meggyorsíthassuk hatásukat.
  2. Gyógyító propoliszGyulladáscsökkentő hatás: a propolisz gyulladáscsökkentőként is használható, amikor külsőleg vagy belsőleg használjuk. A kutatók felismerték, hogy ez nagyon hatásos a sebek gyógyításában, külső és belső sebeknél vagy fekélyeknél egyaránt.
    A propolisz ajánlott légúti kezelések esetén is, mivel redukálja a gyulladást ami akadályozza a légzést.
  3. Antibakteriális hatás: a propolisz legyőzi a baktériumokat és a szájüregben található lepedékeket. Ugyanakkor használható sebek tisztítására, így megelőzhető a fertőzés.
  4. Vírusölő hatás:  a propolisz kivonat legyőzheti a kialakulását, akár az olyan agresszív vírusoknak is mint a herpesz. Számos kísérlet kimutatta, hogy a propolisz sok vírus ellen erős védelmet nyújt.
  5. Női szervezet támogató hatás: a propolisz hasznos lehet azon nők számára, akik különböző hormon, vagy vérzési problémákkal küszködnek. A menstruációs fájdalmakat és a menopauza alatt jelentkező hőhullámokat is enyhíti. Ezen különlegesen jó hatásain túl a propolisz bebizonyítottan segít a különféle vérzési vagy meddőségi problémákkal küszködő nőknek is.
  6. Szépítő hatás: a propolisz immár utat tört a szépségiparban is. Számos kenőcs és kozmetikai készítménynek az összetevői között szerepel. A propoliszba a méhek belekeverik a növények azon hatóanyagaiat, melyek a növényeket a mikroorganizmusoktól védik. Mivel a méhek több tucat féle növényről gyűjtik a virágport és a gyantát, így a propoliszba végül rengeteg vírus, baktérium és gomba ellenes anyag kerül bele. Ezek az anyagok a bőr felületén egyszerre gyulladáscsökkentők és egyszerre korokozó ellenesek is egyben.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

8 propoliszban található flavonoid szerkezete

A propolisz segíti a gyógyulást

A propolisz tinktúra használatos minden külső és belső megbetegedés gyógyítására.

A propolisz növényi gyantákból, különböző balzsamokból, viaszból, illóolajokból, vasból, nyomelemekből (réz, cink, mangán, kobalt), virágpor, falvonoidok és a méhek nyálmirigy váladékából tevődik össze.

A propoliszt biostimulátor, növeli a fizikai állóképességet, elűzi a fáradtságot, támogatja az agy működését, stimulálja a vágási, égési, fagyási sérülések által összeroncsolt szövetek újjáépítését.

A propoliszt fogyaszthatjuk együtt a méhpempővel, virágporral és méhkenyérrel. Több termék együttes alkalmazása, felerősíti az egyes termékek hatásait.

Dr. Ludyanski E. (1994-ben publikálta többek között az Apitheraphy könyvében - Poligrafist Vologda, Oroszország) kísérlete egy orosz korházban.
A táblázatban az adatok a betegek számát jelölik.

Kezelt probléma Nagyon jó, vagy jó változás Nincs változás
Hajhullás 69 10
Időskori problémák 22 10
Impotencia 20 2
Hüvelygyulladás 26 9
Gyermekgyógyászat 100 0
Prosztatagyulladás 13 5
Kullancscsípés 39 2
Gyomorfekély 23 5
Gyomorproblémák 16 3
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók